Syyslomalle

 (Pssst...mun piti postata tää jo aamulla!)
Ihanaa, pian alkaa syysloma!
Oon kuullut että esim. Helsingissä päin syysloma loppui eilen ja jossakin syyslomat on alkanut eilen, mutta mulla syysloma alkaa vasta huomennna. Helsingin horse showhun lähdetään keskiviikko-torstaiyönä, niin että ollaan puoli kahdeksan maissa Helsingin jäähallilla. Aamulla ennen mun lähtöä pitää noutaa rannekkeet koko viikonlopulle ja varmistaa lähtö yms. Käyn vielä ennen horse showta ostamassa Binksille kuljetus-suojat ja meksikolaisturpis. Mun estesuitset oli sellaset hannoverilais-suitset, mutta kun sitten kerran olin niillä Hagnerin valkussa niin tultiin sellaiseen tulokseen, että mun ei niitä kannata käyttää, kun Binks ei tykkää että sen suun ympärillä on turparemmiä.

Olin edellisviikolla vielä lauantaina Niinisalossa alue-estekisoissa, menin 80 ja 90cm luokat.
80cm meni puhtaasti, mutta en päässyt palkintojenjakoon, sillä olin liian hidas. :D 90cm:ssä Binks kielsi kolmannelle esteelle, joten en päässyt uusintaaan. Kielto tuli ihan puhtaasti siitä että mulla ei ollut ajatustakaan etäisyydestä. Kuvittelin varmaan että voin vaan istuskella ja vähän hypätä esteitä, mutta jokainen joka hyppää esteitä, tietää että se ei olekaan ihan niin helppoa. Sunnuntaina olin Nykäsen Kallen maastoestevalkussa Desillä. Desi oli ihan huippu, mutta klipata se täytyy, niin hikinen se oli jo verkan jälkeen.

Sitten vielä pitää hehkuttaa lisää HIHS:stä. Olen siis siellä kahden kaverini kanssa torstaista sunnuntaihin ja olemme mun papalla yötä. Ollaan katsomassa näytöksiä joka päivä niin kauan kuin jaksetaan.Yritän etsiä sieltä mulle ihan kunnon meksikolaisia suitsia jos löytyis jotkut tosi kivat.

Tänään illalla huomasin ratastuksen jälkeen että mun uudet zandonan takasuojat kääntyy ratsastaessa taaksepäin ja hirtää pahan jäljen jalkaan. Joudun siis menemään horzen perus mustilla takasuojilla ja hienoilla etusuojilla ja putseilla. :D

*no subject*

Heipparallaa!

Pitkään aikaan en oo kirjotellut ja paljon on jo ehtinyt tapahtua.
Ypäjän kisojen jälkeisellä viikolla oli oman tallin harjoitusestekisat. Menin siellä luokat 80 ja 90-100cm. 80cm:ssä olin toinen ja Binks olikin siinä tosi kiva. 90-100 cm:ssä tulii viimeiselle esteelle kielto sillä ajaudin kaarevan linja ulkopuolelle. Binks oli muuten ihan super ja pelasti mut monta kertaa.Kiitokset kuvasta Eero Välimäelle!


 30. päivä syyskuuta oli Hagnerin valmennus ja Binksin oli todella jäykän oloinen, mutta alkoi vertymään kun sai avata paikkoja ihan kunnolla. Lopuksi meillä menikin jo todella hyvin.

2. päivä lokakuuta hyppäsin kolmea estettä ihan pienellä alueella ajatellen Horse Showta, koska siellä ei ole ainakaan liikaa tilaa. Tein paljon siirtymisiä jotta Binks kuuntelisi pidätteitä ja pohjetta nopeammin.

Sunnuntaina olin hevoskerho-ohjaajan peruskoulutuksessa Elsan kanssa ja saatiin sieltä ihan hirveesti ideoita kerhon pitämiseen. :)

Tänä maanantaina oli Nykäsen Kallen valmennus ja hypättiin Pitkästä aikaa Binksin kanssa ihan kunnolla. Tunnilla tehtiin ristikkoinnareita, linjoja ja hypättiin 90-100cm rataa. Binks oli innokkaan tuntuinen, varmaankin kun se ei ole päässyt hyppäämään kunnolla vähään aikaan.

Eilen oltiin Kankaanpäässä Joonas Orannan valkussa ekaa kertaa. Hypättiin kaiken maailman kiemuroita ja hyppäsin pariin otteeseen väärän esteenkin kun menin sekasin suunasta ja esteestä.
Tunnin aikan tuli otettua paljon hyppyjä ja Bniks jopa vähän väsähti loppua kohden. Sain paljon hyviä vinkkejä mun ratastukseen mm. lähden liian aikaisin myötäämään istunnalla ja täytyisi vain odottaa loppuun asti mihin keskityinkin lähes koko tunnin. :) Laitan videota valkuista videota kunhaan saan ne ensin koneelle. Ja jottei postaus jäisi melkein ilman kuvia:
Sain muuten iPhone 4s, koska vanha meni rikki sillei ettei siihen enää tuu akkua vaikka sen laittais lataukseen


 ENÄÄ 15 PÄIVÄÄ HIHSIIN! Mua jännittää ihan hirveesti :oTässä vielä lupaamani video Ypäjän estekisoista. :)